Gezichtsvermogen

Gezichtsvermogen

Zie voor meer informatie het thema

 

Ogen

 

Vitamine A: Belangrijke vitamine voor de ogen

Vitamine A is een belangrijke vitamine voor de ogen. Het netvlies en de plek achter het netvlies zijn de plaatsen waar de meeste vitamine A in het lichaam voorkomt. De ogen hebben vitamine A onder andere nodig om in het donker te kunnen zien. In je netvlies zitten 128 miljoen lichtgevoelige cellen. Dit zijn de staafjes en kegeltjes. 120 Miljoen daarvan, de staafjes, hebben onder andere de functie om in het donker te kunnen zien. Hoe beter de staafjes werken, hoe beter je kunt zien in het donker. Daarom hebben de ogen vitamine A nodig hebben om in het donker goed te kunnen zien. De latijnse naam voor vitamine A is retinol, afgeleid van het woord retina oftewel netvlies.

Andere belangrijke voedingsstoffen voor gezonde ogen zijn:

  • vitamines B2 (Riboflavine), C en E
  • mineralen Magnesium, Zink en Selenium
  • flavonoïden (o.a. in blauwe bosbes en rode druif)
  • luteïne en zeaxanthine

 


Ons advies

Eyewise

Eyewise bevat maar liefst 20 mg Luteïne (zuivere, vrije vorm) en 1000μg Zeaxanthine per tablet. Het bevat daarnaast ook Blauwe Bosbes, Zwarte Bosbes en Druivenpit (als geconcentreerde extracten en ook Riboflavine en Zink die bijdragen aan een normaal gezichtsvermogen.

 

Bestel hier Eyewise


Contact is snel gelegd

Inderdaad! Wij helpen je graag met je vragen, tijdens kantooruren proberen wij jouw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.