Moeheid, vermoeidheid

Moeheid, vermoeidheid

Moeheid, vermoeidheid

Wat is moeheid?

Iedereen is wel eens moe. Moeheid zou je kunnen beschrijven als een gebrek aan energie. Het lukt niet goed meer om datgene te doen wat je zou willen of moeten doen. Je voelt je minder fit. Alle handelingen gaan moeilijker vanwege uitputting. Het liefst wil je slapen.

Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft last van moeheid. Vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen. 

Wanneer u moe bent, bijvoorbeeld na een laat feestje of na een nachtdienst, gaat dat meestal over na 1 of 2 nachten goed slapen.
Bent u langdurig moe en gaat het uw dagelijkse leven sterk beïnvloeden, dan is moeheid echt een probleem.


Ons advies

Ga naar je huisarts als de moeheid samengaat met:
langdurig hoesten, eetlustverlies, vermagering, pijn, depressiviteit, sufheid of verwardheid.

Ga ook naar je huisarts als de moeheid al 3 maanden duurt zonder dat je weet waardoor dit komt.  

Zorg voor voldoende slaap.

LEES HIER MEER OVER SLAAPPROBLEMEN

Magnesium en Moeheid

Het mineraal magnesium is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Het is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Het wordt daarom ook wel het 'antistressmineraal' genoemd.

Hoeveel Magnesium heb je nodig?

Volgens de Nederlandse Gezondheidsraad is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) 250-350 milligram voor vrouwen en 300-350 mg voor mannen. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven hebben dagelijks 480 mg nodig.

Heb ik wel genoeg Magnesium?

De Gezondheidsraad stelt dat een magnesiumtekort niet vaak voorkomt, omdat het mineraal in veel levensmiddelen zit, zoals groene groenten, granen en noten. Toch zijn er redenen om te twijfelen aan voldoende inname van magnesium.

De WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) meldt dat zeker 20 procent van de volwassenen in West-Europa de dagelijks benodigde inname niet haalt. Volgens onderzoekers in de VS krijgt ruim 60 procent van de Amerikanen te weinig magnesium.

Magnesium is aanwezig in iedere cel van het lichaam. Bijna de helft van de magnesiumvoorraad in het lichaam bevindt zich (in combinatie met calcium en fosfaat) in het bot. Slechts 1% van alle magnesium in ons lichaam is aanwezig in het bloed. Daarom is het belangrijk dat een test via de arts de bloedwaarde en de celwaarde meet.

Ongezond eten is de belangrijkste oorzaak van een tekort. Veel geraffineerde koolhydraten, zoals witmeelproducten, bevat nauwelijks magnesium.

Wie bloot staat aan veel stress verbruikt erg veel magnesium. Dat geldt ook voor iedereen die dagelijks zwaar lichamelijk werk verricht of intensief sport. De anticonceptiepil en ook sommige medicijnen, zoals maagzuurremmers, kunnen voor een slechtere opname of verhoogde afvoer van het magnesium zorgen.

Goede bronnen van Magnesium

Groene groenten (liefst zo veel mogelijk ongekookt), bonen, peulvruchten, bananen, volkoren granen, pure chocolade en vooral noten bevatten veel magnesium. 

Magnesium kan overigens zeer slecht tegen verhitten (koken)!

                                          

Magnesiumcitraat

Onderzoeklaat zient dat magnesiumcitraat beter oplosbaar en biologisch beter beschikbaar is dan magnesiumoxide (Lindberg JS, 1990)

Magnesium supplementen kunnen mogelijk laxerend werken. Neem de supplementen niet meteen voor het eten, omdat magnesium het maagzuur nodig heeft om te kunnen worden opgenomen. Ongeveer een uur voor het slapen gaan is een goed innamemoment omdat het een ontspannende werking heeft.

Lamberts MagAsorb

MagAsorb voorziet het lichaam van extra magnesium. Het is belangrijk dat magnesium wordt aangeboden in een vorm die maximaal wordt geabsorbeerd en verwerkt door het lichaam.

Lamberts MagAsorb bevat de citraat-vorm wat een hoog biologisch beschikbaar magnesium is en dat maakt dat MagAsorb tot het product van beste keuze is.

MagAsorb (Magnesiumcitraat) draagt bij tot:

  • de vermindering van vermoeidheid en moeheid 
  • een goede elektrolytenbalans 
  • een normaal energieleverend metabolisme
  • de normale werking van het zenuwstelsel
  • een normale werking van de spieren
  • een normale eiwitsynthese
  • een normale psychologische functie
  • de instandhouding van normale botten
  • de instandhouding van normale tanden
  • speelt een rol in het celdelingsproces

 

Ondersteunende vitaminen en mineralen bij vermoeidheid zijn verder:
Vitamine B6, B12, Niacine (B3), Riboflavine (B2), C, Pantotheenzuur (B5) en IJzer.

Wil je weten welk producten Lamberts Healthcare nog meer adviseert bij moeheid en vermoeidheid?
Neem dan contact met ons op.


Contact is snel gelegd

Wij helpen je graag met je vragen. Stuur gerust een mail naar info@lamberts.nl en wij beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen